2015. május 19. - Crazy Garage

A vizsgaidőszak második hetében csapatunk ajándékprogramként a szakkollégiumi kurzus teljesítéseként Crazy Garage-ba juthatott el. Rengeteg kódot kellett megfejtenünk, titkos ajtókat felfednünk, és csapatként dolgoznunk, hogy a végül elrabolhassunk egy cabrio versenyautót. Az egész csapat jól szórakozott, kreatívan dolgozott és a végén még a legjobb eredmény elérésével is büszkélkedhetett, hiszen rekordidő alatt jutott ki.2015. április 23-24. - I. Soproni Pénzügyi Diákkonferencia

Társszervezőként vettünk részt az I. Soproni Pénzügyi Diákkonferencia megszervezésében.
A konferencia oldala >
Beszámoló cikk >2015. április 22. - Tandem Day 2.

2015. április 22-én már-már hagyományként megrendeztük a Tandem nap második felvonását, azt az idegennyelvi programot, ahol tagjaink lehetőséget kapnak arra, hogy angol vagy német nyelven adjanak elő társaik előtt. A délután során hallhattunk előadást befektetési csalásokról, Pécs városáról, problémáiról és megoldási alternatíváikról, illetve megtudhattuk, hogy miért multinacionális vállalat a Nestlé, és aki jelen volt tudja már, hogy mi a világ 10 legjobb állása.


2015. április 15. - Szakbarbár activity

A sportnap délutánján, 2015. április 15-én megrendezésre került a Szakbarbár Activity. Szakkollégiumunk tagjai két csoportba oszlottak és sikeresen mutogatták el, vagy írták körül, vagy éppen rajzolták le az adott közgazdasági fogalmakat és így rengeteg ismerethez jutottunk, vagy éppen eleveníthettünk fel. Néhányunk egy új kifejezést is megtanulhatott, ami az externáliák internalizálásának problematikája volt és feladatként annak körülírása. Sajnos a determináns, a deriválás és az embargó legközelebbre maradt.2015. március 19. - Pénzügyi esettanulmány felkészítő: Dr. Szóka Károly2015. február 25. - Vitaest

A szakkollégiumi teremben gyűlt össze csapatunk a vitanap alkalmából. Az alábbi témákat vitattuk meg: Brit légtérben két vadászgép, Vasárnapi zárva tartás, görögországi hitelmegállapodás, állami lett a Budapest Bank, Angela Merkel - Orbán Viktor találkozó. Szó esett például: Márciustól akarják törvénybe léptetni, hogy a boltok vasárnaponként zárva tartsanak (rengeteg embernek a hátrányára válhat? A Tesco vasárnaponként színültig tele szokott lenni, tömeges elbocsátások várhatóak, a 200 négyzetméternél kisebb üzletek is nehezen fogják megoldani a nyitva tartásukat, a Tesco pl. működhet-e veszteségesen.) A brit légtérben repülő vadászgépek vajon jelenthetik e egy új világháború kezdetét? Szóba került az oktatás is, mit hogyan lehetne másképp. A gyerekeket az iskolában az életre kellene tanítani. Nincs rendes társadalomismeret óra, nem beszélnek a gazdaságról, a választásokról. Így a gimnáziumból kikerült diákok hogyan lehetnek szavazóképesek? És a nyugdíjasok? Ezek elgondolkodtató kérdések. A vitán mindenki kifejthette a véleményét, több oldalról közelítettük meg a témákat. Nagyon jól éreztük magunkat, máskor is szívesen részt veszünk hasonló beszélgetésen.


2015. február 24. - Kari menedzsment esettanulmány verseny

A szakkollégium tagjai idén is szép számmal vettek részt a kari menedzsment esettanulmány versenyen.2015. február 17. - Tandem Day I.

Az idei év első Tandem Day-e 2015. február 17-én, 19:00-kor került megrendezésre Sopron egyik hangulatos vendéglátó egységében, a Cézár Pincében. Lukács Ágota és Hevér Julianna szervezésében sikerült létrehozni a programot. Előzetesen értesítettük a külföldi hallgatókat a saját karunkon kívül a faipari és az erdőmérnöki karról is, a pedagógiai karról sajnos nem sikerült elérhetőségeket kapnunk.
A GEKSZ csapatának legnagyobb része aznap délután szabadegyetemi előadáson is részt vett, ezért a KTK aulájából, kissé fáradtan sétáltunk át az Orsolya térre a koraesti órákban. A külföldi hallgatók közül egy székely és két távol-keleti diák jött el. Hogy oldjuk a hangulatot, „Icebreaker game”-ekkel készültünk, kezdetben olyanokkal, ahol még nem kellett idegen nyelven megszólalni, inkább a többiek nevének a megjegyzése, az ismerkedés és a hangulat oldása volt a cél. Valóban hatásosak voltak ezek a játékok, mert rögtön mindenkinek jó kedve kerekedett tőlük. Ezek után jött mindenkinek a személyes bemutatkozása, bár voltak akik eléggé idegenkedtek attól, hogy angol nyelven tegyék ezt meg, így hallhattunk németül vagy magyarul bemutatkozókat is. Az este kötetlensége később kezdte feloldani ezeket a gátlásokat, az asztalokra finom magyar specialitások kerültek, és némi alkohol is hozzájárult ahhoz, hogy néhány óra múlva, már mindenki, ha kellett kézzel-lábbal is, de elmagyarázta, amit akart, körbeültük a külföldi fiatalokat, és élménybeszámolót tartottunk a hagyományokról, érdeklődtünk a Távol Kelet sajátosságairól, az ottani életről. Sokan egészen későig ott maradtak, s örömmel mondhatom, hogy a külföldi hallgatók megjegyezték, hogy ismételjük meg még egyszer ezt a programot, ahova majd a többi barátjukat is elhívják.
Azt gondolom, hogy sikeresnek könyvelhetjük el ezt a programot, mivel egymással is jobban megismerkedhettünk, és a külföldiek közül is van, akivel még azóta is fenntartjuk a kapcsolatot.


2015. február 11. - Tagfelvételi közgyűlés + tekézés

Tagfelvételi közgyűlésünket a Club-1 tekepálya sörözőben zajlott. A közgyűlés kezdetén az új és a régi tagok bemutatkoztak egymásnak és párszóban meséltek magukról. Ezt követte az Icebrake ;), csapatokba rendeződve tekéztünk egyet.2015. február 2. - Tisztújító közgyűlés

Évnyitó közgyűlésünkön átbeszéltük az idei év programjait. Tagjaink segítségével értékeltük az elmúlt évet és megterveztük a következőt. Ezt követte a tisztújítás. Szakmai Koordinátorunk, Dr. Koloszár László köszöntötte a hallgatókat, bemutatta a jelölteket, majd levezette a választásokat.