Szakkollégiumi terem festése

A Közgazdaságtudományi Kar lehetővé tette, hogy rendezvényeink egyik fix pontjára, az E222-es terembe állandó szakkollégiumi hangulatot csempésszünk. A megvalósult falfestés, büszkeségeink fája mostantól minden egyetemi polgár számára mutatja a szakkollégium sikereit. A terem hivatalos avatására a következő félév elején, év eleji SAP-kurzusunk lezárásakor kerül sor.2014. június 10-12-14. - Csapatépítés

A szemeszter programjai intenzíven és sokrétűen valósultak meg. A Girona-i tanulmányút elnyerése átszervezéseket igényelt. Az eddigi 3 napos tréninghétvége helyett így 1-1 napos kirándulásra-természetjárásra mentünk a közeli hegyekbe és a Muggensdorfi vízeséshez. A szemeszter sárvári programokkal és élő logikai játékkal záródott.


2014. április 23. - Király Júlia

Dr. Király Júlia egyetemi tanár, az IBS tanszékvezető tanára, a KBC csoport igazgatósági tagja, az MNB volt alelnöke elfogadta meghívásunkat és egy élményekkel teli délelőttöt tölthettünk Monetáris Tanács tagként, átélhettük a Monetáris Tanács hangulatát.
Hosszabb cikkünk
A felvezető előadás videója2014. április 7. - Szatmári Alexandra

2014. április 7. 17.00 óra - Szatmári Alexandra (Pro Scientia Aranyérmesek Társasága): Te is lehetsz kutató!

A Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának előadása a tudományos kutatásról, a (O)TDK-n történő eredményes szereplés kulisszatitkairól. Az előadás második felében a résztvevők megtekinthették a társaság "Páratlan Sikerekről Álmodó Tudósok" című filmjét is, amelyből néhány sikeres fiatal kutató eddigi pályáját ismerhették meg.

Ez az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2013–2014. évi cselekvési programja alapján meghirdetett NTP-FTH-M-13-001 pályázatának támogatásával valósult meg.2014. április 2. - Tandem Day II.

A Tandem Day II. keretein belül a résztvevőknek idegen nyelven kellett prezentálniuk valamilyen általuk választott gazdasági kötődésű témában. Rendkívül hasznos volt mind az előadók mind pedig a hallgatóság részére, hiszen felmérhettük, hogy mennyire vagyunk jártasak a idegen nyelvű szakmai nyelv ismeretében.


2014. március 26. - Contact Day és Kolozsvári Művészeti Napok

Ezen a napon több nagy rendezvénye is volt a Karunknak, melyen aktívan és tevőlegesen is részt vettünk szervezőként, hallgatóként.

Tagjaink is részt vettek a Contact Day szervezésében, mely hosszas előkészítés után március 26-án került megrendezésre. Jól sikerült nap volt, és a szervezés kapcsán a tanultakat élesben is alkalmazhattuk.
Hír a kar honlapján >

E nap délutánján volt a Kolozsvári Művészeti Napok nyitórendezvénye, melynek fő szervezője a Területfejlesztési Szabadegyetem, a szakkollégium segédszervezőjeként jelent meg, a rendezvény Sajtónapjának szervezésében vállaltunk szerepet. Érdekes volt megtapasztalni egy ilyen esemény előkészítését, megvalósítását. Jövő évre tervezzük kolozsvári látogatásunkat Európa Ifjúsági Fővárosába, ennek előkészítését is elindítottuk.
Hír a kar honlapján >


2014. március 25. - Vitadélután

A délutánt az ukrán válság témájának megbeszélésével kezdtük, ahol kitértünk arra is, hogy vajon maga a média mennyire független vagy esetleg milyen módon próbál hatni véleményünkre. A délutánt a Dolgozó nő című film megnézésével zártuk.


2014. március 18. - Pro & Contra

Tagi kezdeményezésként indult a Pro és Contra nap. A két szervező, Molnár Adrienn és Csiba Betti készültek fel különböző, az egyetemisták életét érintő súlyos kérdésekkel, melyek megválaszolása nem egyszerű, egyéni perspektívákat kíván. Már az első kérdés nagy vitát kavart : „Hova tovább, itthon vagy külföldön?” - és ezt se követték könnyebbek - pl. Puskázás vs. a retorzió erőssége. Az izgalmas délután folytatása nem fog sokat váratni magára.


2014. március 12-17. - Girona

A Campus Hungary ösztöndíjpályázatának nyerteseként, március közepén egy rendkívül hasznos és élményekkel teli tanulmányúton vehettünk részt Spanyolországban, Katalóniában. Gironában tettünk látogatást, a Gironai egyetemen is vendégeskedtünk, a katalán kultúra, ételek, táj megismerésére, illetve Barcelona felfedezésére is jutott idő.2014. március 4. - Vitaest

Nagy létszámban vettek részt tagjaink a vitaestünkön, melyen az aktuális ukrán helyzetet vitattuk meg. A tagság élénk érdeklődéssel és részvétellel cserélt eszmét a témában. Többféle nézőpont is helyet kapott az esti vitában, melyhez hasonló vitaesteket időről időre rendezni fogunk valamilyen aktuális témában.


2014. február 25. - Tandem Day I.

Folytattuk a tavalyi évben megkezdett programsorozatunkat, melyben az egyetem Erasmusos diákjait invitáltuk meg egy délutáni beszélgetésre. Az idei évben már csak az angolt részesítettük előnyben, mint társalgási nyelv. Varga Gitta, az esemény fő szervezője kreatív feladatokkal lepte meg a magyar, mexikói és német diákokat. A diákok csoportokba rendeződve vettek részt a megmérettetésben… Nagyon jó volt és több tagunk is jelezte milyen jó, hogy a gyakorlatban is használhatták nyelvtudásukat. A program sokaknak felcsillantotta a nyelvtanulás, a folyamatos szinten tartás és nyelvfejlesztés fontosságát.


2014. február 19. - Szak(barbár) activity

A menedzsment-bajnokság levezetéseképp ellátogattunk a Kis Deák Étterembe, ahol a mikro- és makroökonómia, valamint a vezetés-szervezés fogalmai közül válogattunk egy-két gyöngyszemet. Még mindig nagy kérdés, hogyan mutogassuk el azt, hogy minőség. :)


2014. február 19. - Kari Menedzsment Esettanulmányi Verseny

A Vállalatgazdasági Intézet és a Vezetés-szervezési és Marketing Intézet munkatársainak szervezésében idén is megrendezésre került a kari menedzsment esettanulmányi verseny. A versenyen 24 fő vett rész 4 fős csapatokban. A csapatok összetétele igen vegyes volt, ám büszkék lehetünk rá, hogy a résztvevők 42%-a szakkollégiumunk tagja is egyben, a győztes csapatot is 75%-ban (4-ből 3 fő) tagjaink alkották.2014. február 15. - Alumni délután

A karunk által hagyományosan megrendezett Soproni Közgazdász Bál előtti Alumni délutánon volt öregdiákjaink osztották meg velünk bel- és külföldi tapasztalataikat a vállalati szféráról. A beszélgetés során betekintést nyertünk az állásinterjúk menetébe. Ezen kívül megtudtuk, hogy milyen követelményeknek kell a jelölteknek megfelelniük ezeken az interjúkon. Egykori hallgatóink a következő cégeket képviselték: GySEV, Sopron Bank, Audi Motors Hungary, Penny Market.2014. február 6. - Szakkoli "évadnyitó"

Évadnyitó programként, tekézéssel indított a csapat. A tagfelvétel előtt állva a program nyitott volt minden kari hallgató számára, így lehetőségük nyílt megismerni minket, érdeklődni szakkollégiumunk iránt. Voltak köztünk taktikusak, bohókásak, ügyesek és lelkesek, legtöbbjük a pályán is bizonyította ezen erényeit. A tekézés fáradalmait egy-egy nagy pizza mellet pihentük ki. A tagság visszajelzései alapján a jövőben még mindenképpen szervezünk hasonló szórakozási lehetőségeket.


2014. január 28. - Nyílt Nap a KTK-n

A kari nyílt napon idén lehetőségünk adatott bemutatkozni az érdeklődő középiskolásoknak is.2014. január 27. - február 5. - Szakkollégiumi kurzus

A félévet zömében még az oktatás megkezdése előttre szervezett kurzussal nyitottuk. A témák a tagság igényeihez szabva, heterogén módon kerültek összeállításra: Adózás a gyakorlatban; Mindennapi döntéseink és a racionalitás; Kontrolling a gyakorlatban; Vállalati architektúra és folyamat modellezés; illetve Lokális gazdaságfejlesztés.